Όλα τα συναισθήματα

Δεν είμαστε φτιαγμένοι μόνο για να νιώθουμε χαρά, αλλά ολόκληρη τη γκάμα των συναισθημάτων. Μεγάλο μέρος της έντασης που νιώθουμε στη ζωή μας δημιουργείται όταν αισθανόμαστε διχασμένοι με την εσωτερική μας εμπειρία. Και αυτός ο διχασμός προκύπτει διότι δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να νιώσει πλήρως, χωρίς κριτική, οτιδήποτε συναίσθημα βιώνουμε.

Δυστυχώς, ειδικά τα τελευταία χρόνια μέσα από τα social media, προβάλλεται μια ουτοπική πραγματικότητα μέσα από ψεύτικα χαμόγελα ευτυχίας και χαράς, ενώ πίσω από την κάμερα, ή δευτερόλεπτα μετά το click, οι μάσκες πέφτουν και η κατάθλιψη, το άγχος θερίζουν.

Όσο περισσότερο αποδεχόμαστε το γεγονός ότι η εναλλαγή συναισθημάτων μας κάνει ανθρώπους και όχι προβληματικούς, τόσο καλύτερα θα σχετιζόμαστε με αυτά τα συναισθήματα. Όσο αναγνωρίζουμε ότι δεν είναι κακό να νιώθουμε άσχημα, τόσο πιο πολύ υποστηρίζουμε την ψυχική μας υγεία. Υπάρχει λόγος που η καρδιά μας είναι τόσο ευαίσθητη - ώστε να μπορεί να τα νιώθει όλα.

Ένας τρόπος για να καλλιεργήσουμε αυτοκυριαρχία και εσωτερική γαλήνη είναι να επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που βιώνουμε δυσκολία "Αυτή η στιγμή ανήκει εδώ, αυτή η στιγμή είναι έτσι όπως είναι". Δοκιμάστε αν θέλετε να πάρετε μια αργή συνειδητή αναπνοή, να νιώσετε ό,τι συναίσθημα υπάρχει τώρα και έπειτα να επαναλάβετε αυτή τη φράση στον εαυτό σας.


Online σεμινάρια διαλογισμού ενσυνειδητότητα mindfulness επίγνωση στα Ελληνικά. Μείωση στρες, αντιμετώπιση στρες, υγεία, άγχος πως να το αντιμετωπίσω. Αναπνοή, διαλογισμός ενσυνειδητότητα, διαχείριση άγχους, μείωση άγχους, μείωση στρες, αντιμετ…

One Breath Mindfulness Center Blog, άρθρα, ενσυνειδητότητα, διαλογισμός, υγεία, ψυχική υγεία, mindfulness, Μυρτώ Λεγάκη