Η ευτυχία δεν έρχεται από τις θετικές σκέψεις

“Οι άνθρωποι πάντα κατηγορούν τις συγκυρίες για αυτό που είναι. Εγώ δεν πιστεύω στις συγκυρίες. Οι άνθρωποι που προχωρούν σε αυτόν τον κόσμο είναι αυτοί που αναζητούν τις συνθήκες που επιθυμούν, κι αν δεν μπορούν να τις βρουν, τις δημιουργούν οι ίδιοι.” George Bernard Shaw

Μακάρι να διορθώνονταν όλα μόνο και μόνο αν κάναμε θετικές σκέψεις. Όμως δυστυχώς αυτή η προσέγγιση δεν λειτουργεί σε βάθος χρόνου. Όταν αντιμετωπίζουμε στρες και δυσκολίες, όσο και αν επαναλαμβάνουμε στον εαυτό μας θετικές δηλώσεις και σκέψεις, ο εγκέφαλος δεν τις πιστεύει.

Αν έχω deadline στη δουλειά που με αγχώνει, είναι πραγματικότητα.

Αν η σχέση με έναν συνάδελφο είναι δυσλειτουργική και μου προκαλεί εντάσεις, είναι πραγματικότητα.

Αν έχω οικονομικές δυσκολίες και δυσκολεύομαι να καλύψω τα έξοδα του μήνα, είναι πραγματικότητα.

Αν χώρισα από μια σχέση και είμαι στενοχωρημένη, είναι πραγματικότητα.

Καμία σκέψη θετική δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα της ζωής μας. Το μόνο που κάνει είναι προσωρινά να “χρυσώνει” το χάπι, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για να βρούμε ισορροπία, επιτυχία και ευτυχία, χρειάζεται αρχικά να είμαστε παρόντες. Να νιώσουμε όλα τα συναισθήματα. Να τα αποδεχτούμε και να τα αγκαλιάσουμε. Να πάρουμε τα μαθήματα που έχουν να μας δώσουν. Και έπειτα να προχωρήσουμε με αυτοκυριαρχία και σοφία, βρίσκοντας τρόπους να τα αντιμετωπίσουμε.