Χριστουγεννιάτικα στολίδια ευγνωμοσύνης

9-4+%281%29.jpg

Η έκφραση ευγνωμοσύνης είναι ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε πραγματικά τη ζωή μας. Οι έρευνες δείχνουν ότι βελτιώνεις τις σχέσεις μας, μειώνει το στρες, αυξάνει το αίσθημα της ευεξίας, βοηθά στον ύπνο, τονώνει την αυτοπεποίθηση και καλλιεργεί ψυχικό σθένος.


“Αν η μοναδική προσευχή που κάνουμε ποτέ σε ολόκληρη τη ζωή μας είναι “Eυχαριστώ”, θα είναι αρκετή.” - Meister Erkhart


Το τέλος κάθε χρονιάς είναι μια ευκαιρία να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να ανακαλέσουμε με ευγνωμοσύνη, γεγονότα ή εμπειρίες που μας έκαναν να νιώσουμε όμορφα. Αυτό είναι μια πρακτική που μπορεί να μοιραστείτε και με την οικογένειά σας. Τα παιδιά μαθαίνουν βλέποντας και επαναλαμβάνοντας τις δικές μας συμπεριφορές, επομένως όσο πιο νωρίς μάθουν να εκφράζουν ευγνωμοσύνη για ό,τι έχουν στη ζωή τους, τόσο πιο ανθεκτικά θα γίνουν μεγαλώνοντας.

Έτσι λοιπόν φέτος τα Χριστούγεννα μπορείτε μαζί με τα παραδοσιακά στολίδια, να εμπλουτίσετε το δέντρο σας μαζί με τα παιδιά, φτιάχνοντας χειροποίητα στολίδια ευγνωμοσύνης. Η διαδικασία είναι απλή και περισσότερο από όλα, μετράει η πρόθεσή μας, όχι τόσο το αισθητικό αποτέλεσμα!

  • Ξεκινήστε κόβοντας πολύχρωμα χαρτιά σε διάφορα σχήματα που σας αρέσουν (για παράδειγμα αστεράκια, χιονάνθρωποι, μπάλες, καμπάνες, λουλούδια ή διάφορα άλλα). Αν δεν έχετε πολύχρωμα χαρτιά μπορείτε να τυπώσετε τα σχήματα σε λευκό χαρτί και να ζωγραφίσετε το κάθε στολίδι με χρωματιστούς μαρκαδόρους.

  • Με ένα διατρητικό εργαλείο, κάντε μια μικρή τρύπα στο πάνω μέρος κάθε στολιδιού.

  • Πάρτε λίγο χρόνο μαζί με τα παιδιά και αναλογιστείτε όλα αυτά για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη για τον χρόνο που πέρασε. Τι έρχετε στο νου σας, τι είναι αυτό που σας έδωσε χαρά, που σας γέμισε; Μπορεί να είναι μια ωραία στιγμή που περάσατε μαζί, μια επιτυχία που είχαν τα παιδιά σε κάποιο σπορ ή στο σχολείο, μπορεί να είναι οι φίλοι ή τα πάρτυ όπου πέρασαν καλά, μπορεί να είναι κάποιο δώρο που έλαβαν. Μπορείτε όμως να θυμίσετε στα παιδιά και άλλα απλά πράγματα που απόλαυσατε αυτή τη χρονιά τα οποία θέλετε να τιμήσετε: το ζεστό φαγητό στο τραπέζι, την υγεία σας, τους αγαπημένους σας ανθρώπους, το σπίτι που σας προστατεύει από το κρύο.

  • Γράψτε με ένα μαρκαδόρο στην πίσω πλευρά κάθε χάρτινου στολιδιού ό,τι ανακαλύψετε από αυτή την αναδρομή στη χρονιά που πέρασε.

  • Περάστε ένα σπάγγο ή χρωματιστή κορδέλλα και κρεμάστε τα στολίδια στο δέντρο σας, διαβάζοντάς τα φωναχτά καθώς τα τοποθετείτε ένα ένα.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!


Myrto LegakiTips