Κέντρο mindfulness Ελλάδα One Breath Mindful Living Center Greece Αθήνα

One Breath Mindfulness Center

Διδάσκουμε επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και πρακτικές για ενήλικες, οργανισμούς και παιδιά, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη επίγνωσης και ενσυνειδητότητας (mindfulness) και επιδρούν θετικά σε σωματικό, νοητικό και συναισθηματικό επίπεδο.

Τα προγράμματα, σεμινάρια και retreats που οργανώνουμε, μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε το άγχος, να διατηρούμε τη ψυχική μας ανθεκτικότητα ακόμη και σε περιόδους που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, να συνδεόμαστε με τη σοφία του σώματος, να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να ζούμε καλύτερα.

Η πρόθεσή μας είναι να δημιουργήσουμε μια κοινότητα ανθρώπων που θέλουν να ζουν πιο συνειδητά αλλά και να συνεισφέρουν όσο μπορούν σε έναν πιο όμορφο και γαλήνιο κόσμο για όλους. Μια αναπνοή μας συνδέει όλους!

 
Myrto Legaki TEDx Speaker
MT AWARDS NIARCHOS031.jpg
Σεμινάρια mindfulness στην Ελλάδα - Ασκήσεις mindfulness διαλογισμού ενσυνειδητότητας για ενήλικες, παιδιά και εταιρίες

Ιδρύτρια & Lead Instructor | Μυρτώ Λεγάκη

Σπούδασε Χρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master's in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing director στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών.

To 2010 αναζητώντας έναν τρόπο να αντιμετωπίσει το έντονο άγχος σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο στη ζωή της, ήρθε σε επαφή με το διαλογισμό vipassana/insight meditation. Εμβαθύνοντας για πολλά χρόνια στην πρακτική, βίωσε μεταμορφωτικές θετικές αλλαγές που άγγιξαν κάθε κομμάτι της ζωής της. Μετά από εκτενή μετεκπαίδευση, άφησε τον επιχειρηματικό κόσμο και ακολουθώντας το κάλεσμά της, ίδρυσε το One Breath Mindfulness Center με στόχο τη διάδοση τεκμηριωμένων μεθόδων και πρακτικών που συμβάλλουν στο να ζούμε πιο συνειδητά και διδάσκει mindfulness και κινητικό διαλογισμό σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια mindfulness και MBSR  (Mindfulness Based Stress Reduction) από το Center for Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης όπως αναπτύχθηκε από τον Δρ. Jon Kabat-Zinn, εκπαιδεύτρια mindfulness για παιδιά και εφήβους από τον οργανισμό Mindful Schools και κινητικού διαλογισμού Open Floor. Eπίσης εκπαιδεύεται στις αρχές της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). 

Έχει συμμετάσχει στο επιστημονικό πρόγραμμα του 10ου Πανελλήνιου Παιδοψυχιατρικού Συνεδρίου σε συνεργασία με τον Δρ. Πέτρο Πολυχρόνη, Διευθυντή του ΑΚΜΑ, του 16ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Σωματικής Ψυχοθεραπείας καθώς και σε ημερίδα και δημοσιεύσεις της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) σχετικά με τη συμβολή του mindfulness στην πρόληψη της υγείας και του καρκίνου.

Διδάσκει mindfulness και κινητικό διαλογισμό για εταιρίες (Google, Τράπεζα Πειραιώς, Mastercard, Roche, DHL, Darphin, Quest Holdings, World Profile Group, Marine Traffic, Entrepreneur’s Organization, Holmes Place κ.ά.), εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ΜΚΟ (Eλληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Σχολή Μωραϊτη, HIGGS, Οργάνωση Γη). Είναι επίσης ομιλήτρια σε θέματα που σχετίζονται με το mindfulness, την πνευματική, συναισθηματική και σωματική ευεξία και τη δημιουργικότητα.Press

 
 

 
awareness.jpg
 
 

“MEDITATION MEANS LIVING YOUR LIFE AS IF YOU REALLY MATTERED.
AND THAT MEANS BEING HERE FOR IT.”

JON KABAT-ZINN