Ο Γρίφος των 100 Χρόνων • Lynda Gratton & Andrew Scott

Book_100YearLife.jpg

Σε αυτό το βιβλίο, οι συγγραφείς Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκότ αναλύουν το πώς η αύξηση του προσδόκιμου ζωής αλλάζει δραματικά όλες τις πτυχές της ζωή μας. 

Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα έχουν πάνω από 50% πιθανότητα να φτάσουν την ηλικία των 105 χρόνων. Το προσδόκιμο επιβίωσης αυξάνεται παντού, κι αυτό συνεπάγεται ραγδαίες αλλαγές στη ζωή μας και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες, οι οικονομίες και οι επιχειρήσεις.

Τι πρέπει να κάνουμε; Ο Γρίφος των 100 Χρόνων εξηγεί πώς το μοντέλο της ζωής των τριών φάσεων (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) φτάνει στο τέλος του. H αντικατάστασή του από μια πιο ευέλικτη και πλούσια ζωή θα είναι αναπόφευκτη.

Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τι είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε -και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό;

Μέσα από αναλυτικά παραδείγματα οι συγγραφείς παρουσιάζουν όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον. Προσφέρουν, έτσι, ένα πολύτιμο εργαλείο για επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, αλλά και για κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Στην ελληνική έκδοση του βιβλίου περιέχεται και ένα επίμετρο του καθηγητή Πλάτωνα Τήνιου, το οποίο παρουσιάζει τη θέση της Ελλάδας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τις δημογραφικές εξελίξεις που περιγράφονται από τους συγγραφείς. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στις 30 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο Λεξικοπωλείο με ομιλητές τους:

  • Όλγα Αυγουστάτου (Olga Avgoustatou), εκπαιδευτικός, μεταφράστρια του βιβλίου

  • Μυρτώ Λεγάκη (Myrto Legaki), εκπαιδεύτρια διαλογισμού mindfulness

  • Πλάτων Τήνιος (Platon Tinios), οικονομολόγος, επιμελητής της έκδοσης

  • Δημήτρης Φύσσας (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ), δημοσιογράφος, συγγραφέας

  • Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Έρευνας & Ανάλυσης «διαΝΕΟσις» / diaNEOsis

Δείτε περισσότερα για την εκδήλωση εδώ.

Πρωτότυπη Έκδοση

Ελληνική Έκδοση