Τι να περιμένω την πρώτη φορά;

Κάθε συνάντηση είναι τελείως διαφορετική και μια ξεχωριστή εμπειρία. Ξεκινάμε όμως συνήθως με έναν κινητικό διαλογισμό που μας φέρνει σε επαφή με το σώμα μας. Ακούμε διάφορα είδη μουσικής, από rock, jazz, ethnic, electronic, hip hop και blues μέχρι κλασική μουσική και όπερα, κάποιες φορές όμως μπορεί να κινηθούμε χωρίς καθόλου μουσική ή και με ζωντανή μουσική (δείτε εδώ μερικά δείγματα της μουσικής που ακούμε). Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα βήματα, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, δεν υπάρχουν κανόνες. Εξερευνούμε, ακούμε το σώμα μας και ανακαλύπτουμε το δικό μας μοναδικό χορό με το ρυθμό που βγαίνει από μέσα μας. 


Πώς μπορεί να με βοηθήσει;

Εκτός του ότι ενεργοποιούμε και γυμνάζουμε το σώμα γιατί κινούμαστε συνεχώς, εκτός από τη χαρά που προσφέρει η κίνηση και η καταλυτική επίδραση της μουσικής, υπάρχει και η δυνατότητα για εξερεύνηση του εσωτερικού μας κόσμου, με έναν όμως προσιτό και απλό τρόπο, οργανικά, καθώς όλα γίνονται μέσα από το σώμα. Ανακαλύπτοντας σιγά σιγά περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας, αποκτούμε και τη δυνατότητα να αλλάξουμε αυτά που πλέον δε μας εκφράζουν - συναισθήματα, σκέψεις, πεποιθήσεις, συμπεριφορές. Συχνά στο τέλος του μαθήματος μπορεί να νιώσουμε σωματική ευεξία, ηρεμία του νου, ψυχική ανάταση, αίσθηση σύνδεσης και αγάπης για τον εαυτό μας, τους άλλους και την ίδια τη ζωή. Πολλές έρευνες εξάλλου έχουν δείξει την ευεργετική επίδραση της κίνησης στον άθρωπο. Μπορείτε να διαβάσετε και κάποιες εντυπώσεις συμμετεχόντων εδώ.


Τι είδους εμπειρία χρειάζεται;

Δε χρειάζεται καμία εμπειρία σε χορό, κίνηση, γυμναστική ή διαλογισμό. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!


Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου;

Ελάτε με άνετα ρούχα και λίγο νερό μαζί σας. Αν είναι η πρώτη φορά, ελάτε λίγα λεπτά νωρίτερα για να έχουμε χρόνο να συστηθούμε. Κινούμαστε χωρίς παπούτσια. 

"AS ON THE DANCE FLOOR, SO IN LIFE." - KATHY ALTMAN