Προγράμματα mindfulness βασισμένα στο επιστημονικά τεκμηριωμένο Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης. Στοχεύουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που μας επιτρέπουν να διατηρούμε την ψυχική μας ισορροπία ακόμη και όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, προσεγγίζοντας έτσι τις προκλήσεις της καθημερινής ζωής με μεγαλύτερη ηρεμία και αποτελεσματικότητα.

 

Πρόγραμμα Μείωσης Άγχους με βάση το Mindfulness (MBSR)

To πλήρες πρόγραμμα μείωσης άγχους που περιλαμβάνει συστηματική εκπαίδευση και εξάσκηση σε τεχνικές διαλογισμού, mindful yoga, παρουσιάσεις, ομαδική συζήτηση και ασκήσεις. Ιδρύθηκε το 1979 από τον Dr. Jon Kabat-Zinn και αποτελεί το σημείο αναφοράς για όλα τα προγράμματα mindfulness παγκοσμίως αλλά και τη βάση για τις 3.500 δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες σχετικά με την ενσυνειδητότητα.

Περιλαμβάνει:
- 8 εβδομαδιαία μαθήματα διάρκειας 2.5 ωρών
- Μια ολοήμερη συνάντηση 6 ωρών
- Καθοδηγούμενη πρακτική τεχνικών mindfulness
- Έντυπο και ακουστικό υποστηρικτικό υλικό

Εισαγωγή στο Mindfulness

Δίωρο βιωματικό σεμινάριο εισαγωγής στην έννοια, τα οφέλη και τις εφαρμογές του mindfulness, μαζί με πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές διαλογισμού και χρήσιμα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα στην καθημερινή μας ζωή.

Mindfulness Essentials

Βιωματικό 4ωρο σεμινάριο για το mindfulness που περιλαμβάνει εκτεταμένη πρακτική εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές διαλογισμού, θεωρία και συζήτηση σχετικά με το στρες και τη διαχείρισή του, συμβουλές ενσωμάτωσης του mindfulness στην καθημερινή ζωή καθώς και χρόνο για συζήτηση και ερωτήσεις επί της πρακτικής.

Mindfulness Immersion

Εντατικό βιωματικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει συστηματική εκπαίδευση και εξάσκηση σε τεχνικές διαλογισμού (αναπνοή, περπάτημα, body scan) και mindful yoga, ενώ σημαντικό μέρος της εμπειρίας αποτελεί η ομαδική διεργασία και η εξερεύνηση μέσω εργαλείων ψυχολογίας.

Περιλαμβάνει:
- 5 εβδομαδιαία δίωρα μαθήματα
- Καθοδηγούμενη πρακτική τεχνικών mindfulness
- Έντυπο υποστηρικτικό υλικό
- Ηχογραφημένους διαλογισμούς για πρακτική στο σπίτι

Mindfulness για εταιρίες

Προγράμματα και workshops με βάση το mindfulness που υποστηρίζουν ηγέτες, στελέχη και ομάδες οργανισμών και εφαρμόζονται παγκοσμίως εδώ και 40 χρόνια με αποδεδειγμένα οφέλη:


- Αποτελεσματικότερη διαχείριση του στρες
- Βελτίωση επικοινωνιακών δεξιοτήτων
- Αύξηση της δημιουργικότητας
- Βελτίωση της ικανότητας εστίασης
- Καλλιέργεια θετικού κλίματος και αισθήματος ευεξίας

Ατομικά μαθήματα

Ατομικά προγράμματα mindfulness προσβάσιμα όπου και αν βρίσκεστε στον κόσμο, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και το πρόγραμμά σας μέσω Skype.

Mindfulness για παιδιά & εφήβους

Επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα mindfulness για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών αλλά και εφήβους του οργανισμού Mindful Schools. Bοηθά τα παιδιά να διαχειρίζονται καλύτερα τα συναισθημάτά τους, να εστιάζουν, να νιώθουν λιγότερο άγχος και να απορροφούν γνώση πιο εύκολα και γρήγορα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μέσα σε σχολικές τάξεις, εκτός σχολικών πλαισίων σε μικρές ηλικιακά διαχωρισμένες ομάδες ή και σε ατομικά μαθήματα. Παρουσιάστηκε στο 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου ΑΚΜΑ.

BLUE LINE.png
One Breath Mindful Living Breath Mindfulness.jpg

"YOU CANT' STOP THE WAVES FROM COMING.
BUT YOU CAN LEARN HOW TO SURF." - DR. JON KABAT-ZINN