Back to All Events

Stress, Mindfulness & Healthy Eating @ HOLMES

  • Holmes Place Maroussi 40 Agiou Konstantinou Marousi, 151 24 Greece (map)
Fb_cover_maroussi-2.png

To inside story σας προσκαλεί στο café του Holmes Place Maroussi, Αγ. Κωνσταντίνου 40 στο Μαρούσι σε ένα πρωτότυπο βιωματικό workshop, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 18.30. Είσοδος ελεύθερη. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή εδώ: http://bit.ly/2FMsXtB

  • Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του stress στο σώμα, την ψυχολογία και τη διατροφή μας. 
  • Θα μάθουμε αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμησή του, βασισμένους στο διαλογισμό mindfulness και mindful eating. 
  • Θα πάρουμε μαζί μας χρήσιμα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα.

Συμμετέχουν οι συνεργάτες του inside story:
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Ιωάννης Δημακόπουλος – RD, MSc, PhDc Διατροφολόγος
Μυρτώ Λεγάκη - MBA, UMASS/CFM, Mindfulness meditation instructor
______________________________________________
Join us at Holmes Place Maroussi in cooperation with Inside Story for a workshop about stress, mindfulness and healthy eating. Please sign up here: http://bit.ly/2FMsXtB

- We will talk about how stress affects our body, our emotions and the way we relate to food.
- We will learn useful ways to reduce it and feel better using mindfulness meditation and mindful eating.
- We will take away useful tips that can be easily applied.

With the participation of
Tatiana Karapanagioti
Ioannis Dimakopoulos – RD, MSc, PhDc Nutritionist
Myrto Legaki, MBA, UMASS/CFM – Mindfulness meditation instructor
______________________________________________
To inside story είναι ένα ψηφιακό, συνδρομητικό δημοσιογραφικό μέσο, χωρίς διαφημίσεις. Αναδεικνύει σημαντικά θέματα της δημόσιας σφαίρας με long reads που δεν θα βρει κανείς αλλού. Ξεκίνησε επιδιώκοντας να καλύψει ένα κενό στα ελληνικά ΜΜΕ: το έλλειμμα σε εξήγηση, ανεξάρτητη έρευνα και παράθεση του πλαισίου μέσα στο οποίο η είδηση συμβαίνει. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει ήδη σημαντικές επιτυχίες με ρεπορτάζ για θέματα όπως την παράνομη διαφήμιση ιατρών στα μέσα ενημέρωσης, το mindfulness, το Food Waste και πολλά άλλα. Η ομάδα αποτελείται από δημοσιογράφους, ντοκιμαντερίστες, φωτογράφους, ιστορικούς, αναλυτές, ταξιδευτές, επιστήμονες, επικοινωνιολόγους.

Γίνε συνδρομητής και στήριξε το inside story εδώ: https://insidestory.gr/subscribe

**Γιάννης Δημακόπουλος**
Eίναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Μεταβολισμού **Γιάννης Δημακόπουλος**
Eίναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Μεταβολισμού του University of Surrey. Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική διαιτολογία στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Ιατρικής Σχολής του King’s College London, με υποτροφία από το National Health Service. Συμμετέχει ως υποψήφιος Διδάκτορας στην Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας, η οποία υλοποιείται από τη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

**Μυρτώ Λεγάκη**
Σπούδασε Xρηματοοικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master's in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing director στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών. To 2010 ήρθε σε επαφή με το βουδιστικό διαλογισμό vipassana/insight meditation, που αποτελεί τη βάση του mindfulness και έκτοτε εμβαθύνει συνεχώς την πρακτική της παρακολουθώντας silent meditation retreats στην Ευρώπη και την Ασία. Αλλάζοντας πορεία και αποχωρώντας από τον επιχειρηματικό κόσμο, εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία mindfulness για ενήλικες από το Center for Mindfulness της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέττης, mindfulness για παιδιά και εφήβους από τον οργανισμό Mindful Schools και κινητικού διαλογισμού με τη μέθοδο Open Floor. Ιδρύοντας το κέντρο One Breath | Mindful Living με στόχο τη διάδοση μεθόδων εκπαίδευσης διαλογισμού στην Ελλάδα, διδάσκει σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και οργανισμούς. Επίσης εκπαιδεύεται στις αρχές της Συστεμικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.). Έχει διδάξει mindfulness και κινητικό διαλογισμό για εταιρίες (Google, DHL, Quest Holdings, Τράπεζα Πειραιώς, World Profile Group, Entrepreneur’s Organization, Holmes Place), εκπαιδευτικούς οργανισμούς και ΜΚΟ (Eλληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Σχολή Μωραϊτη, HIGGS, Οργάνωση Γη).

**Τατιάνα Καραπαναγιώτη**
Γεννήθηκε στην Αθήνα (1971) και σπούδασε στο Royal College of Art. Εργάστηκε στο Λονδίνο ως εικονογράφος με εκδοτικούς οίκους όπως Penguin Books, Faber&Faber, Hamilton Press, Granta Books, Royal Mail. Παράλληλα, διηύθυνε τον εκδοτικό οίκο Salvo Publications του Royal College of Art. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα κι ανέλαβε ως παραγωγός τηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές, όπως Οι Φάκελοι με τον Αλέξη Παπαχελά, Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη, 42’ με τη Μάρα Ζαχαρέα, Έλλη με την Έλλη Στάη και Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα. Διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας (Φεβρουάριος-Μάιος 2012) και Υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού στην κυβέρνηση Πικραμμένου (Μάιος-Ιούνιος 2012). Είναι co-founder του inside story.

Stress, Mindfulness & Healthy Eating Workshop
Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, 18:30
Holmes Place Maroussi
Εμπορικό Κέντρο "Αίθριο"
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Μαρούσι