Back to All Events

Stress, Mindfulness & Healthy Eating Workshop

  • Holmes Place Athens @ City Link 4 Stadiou Athina, 105 64 Greece (map)

To inside story σας προσκαλεί στο café του Holmes Place Athens, "City Link" Shopping Center, Βουκουρεστίου & Σταδίου 4, 1ος όροφος, Αθήνα σε ένα πρωτότυπο βιωματικό workshop, την Τρίτη 20 Ιουνίου στις 18.00. Είσοδος ελεύθερη.

  • Θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του stress στο σώμα, την ψυχολογία και τη διατροφή μας. 
  • Θα μάθουμε αποτελεσματικούς τρόπους για την καταπολέμησή του, βασισμένους στο διαλογισμό mindfulness και mindful eating. 
  • Θα πάρουμε μαζί μας χρήσιμα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε άμεσα.

Συμμετέχουν οι συνεργάτες του inside story:
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
Ιωάννης Δημακόπουλος – RD, MSc, PhDc Διατροφολόγος
Μυρτώ Λεγάκη, MBA – Mindfulness meditation instructor
______________________________________________
Join us at Holmes Place Athens in cooperation with Inside Story for a workshop about stress, mindfulness and healthy eating.

- We will talk about how stress affects our body, our emotions and the way we relate to food.
- We will learn useful ways to reduce it and feel better using mindfulness meditation and mindful eating.
- We will take away useful tips that can be easily applied.

With the participation of
Tatiana Karapanagioti
Ioannis Dimakopoulos – RD, MSc, PhDc Nutritionist
Myrto Legaki, MBA – Mindfulness meditation instructor
______________________________________________
To inside story είναι ένα ψηφιακό, συνδρομητικό δημοσιογραφικό μέσο, χωρίς διαφημίσεις. Αναδεικνύει σημαντικά θέματα της δημόσιας σφαίρας με long reads που δεν θα βρει κανείς αλλού. Ξεκίνησε επιδιώκοντας να καλύψει ένα κενό στα ελληνικά ΜΜΕ: το έλλειμμα σε εξήγηση, ανεξάρτητη έρευνα και παράθεση του πλαισίου μέσα στο οποίο η είδηση συμβαίνει. Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του έχει ήδη σημαντικές επιτυχίες με ρεπορτάζ για θέματα όπως την παράνομη διαφήμιση ιατρών στα μέσα ενημέρωσης, το mindfulness, το Food Waste και πολλά άλλα. Η ομάδα αποτελείται από δημοσιογράφους, ντοκιμαντερίστες, φωτογράφους, ιστορικούς, αναλυτές, ταξιδευτές, επιστήμονες, επικοινωνιολόγους.

Γίνε συνδρομητής και στήριξε το inside story εδώ: https://insidestory.gr/subscribe

**Γιάννης Δημακόπουλος**
Eίναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής και Μεταβολισμού του University of Surrey. Έχει μετεκπαιδευτεί στην κλινική διαιτολογία στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Ιατρικής Σχολής του King’s College London, με υποτροφία από το National Health Service. Συμμετέχει ως υποψήφιος Διδάκτορας στην Πανελλαδική Μελέτη Διατροφής & Υγείας, η οποία υλοποιείται από τη Μονάδα Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

**Μυρτώ Λεγάκη**
Σπούδασε Oικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Masters in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλές θέσεις μεγάλων εταιριών. Τα τελευταία χρόνια ήρθε σε επαφή με το βουδιστικό διαλογισμό Vipassana και εμβάθυνε την πρακτική της παρακολουθώντας silent retreats στην Ευρώπη και την Ασία. Παράλληλα σπουδάζει την πρακτική κινητικού διαλογισμού Open Floor με σπουδαίους δασκάλους από το εξωτερικό. Έχει ολοκληρώσει εκπαίδευση διδασκαλίας mindfulness και διδάσκει σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά, ενώ παράλληλα διδάσκει Free Movement κινητικό διαλογισμό ενσωματώνοντας όλες τις εμπειρίες και την αγάπη της για την κίνηση, τη μουσική και τη σχέση του σώματος με το νου ως μέσο για εσωτερική αναζήτηση και θεραπεία. Τον τελευταίο χρόνο συμμετέχει στην εκπαίδευση Συστεμικού Σκέπτεσθαι στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Έχει διδάξει workshops κινητικού διαλογισμού και mindfulness για διάφορους οργανισμούς, εταιρικά events και ΜΚΟ.

**Τατιάνα Καραπαναγιώτη**
Γεννήθηκε στην Αθήνα (1971) και σπούδασε στο Royal College of Art. Εργάστηκε στο Λονδίνο ως εικονογράφος με εκδοτικούς οίκους όπως Penguin Books, Faber&Faber, Hamilton Press, Granta Books, Royal Mail. Παράλληλα, διηύθυνε τον εκδοτικό οίκο Salvo Publications του Royal College of Art. Το 2004 επέστρεψε στην Ελλάδα κι ανέλαβε ως παραγωγός τηλεοπτικές δημοσιογραφικές εκπομπές, όπως Οι Φάκελοι με τον Αλέξη Παπαχελά, Πρωταγωνιστές με τον Σταύρο Θεοδωράκη, 42’ με τη Μάρα Ζαχαρέα, Έλλη με την Έλλη Στάη και Έρευνα με τον Παύλο Τσίμα. Διετέλεσε Βουλευτής Επικρατείας (Φεβρουάριος-Μάιος 2012) και Υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού στην κυβέρνηση Πικραμμένου (Μάιος-Ιούνιος 2012). Είναι co-founder του inside story.

Earlier Event: December 11
Journey to the Heart