Back to All Events

Open Floor

  • Moraitis School Alexandrou Papanastasiou Psichiko, 154 52 Greece (map)
Open Floor Class_Facebook Cover.jpg

Για τρίτη χρονιά συνεχίζονται τα μαθήματα κινητικού διαλογισμού Free Movement/Open Floor moving meditation κάθε Τρίτη 19:30 - 20:45μμ στη Σχολή Μωραϊτη. To πρώτο μάθημα θα γίνει την Τρίτη 10 Οκτωβρίου - είναι όπως πάντα δωρεάν δοκιμαστικό και είναι ανοιχτό σε όλους!

Ένα διαφορετικό είδος διαλογισμού που χρησιμοποιεί την κίνηση - ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος να ησυχάσουμε για λίγο το νου και να αφήσουμε το σώμα να εκφραστεί ελεύθερα, χωρίς βήματα ή κανόνες.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Μαθήματα Open Floor κινητικού διαλογισμού που καλλιεργούν το έδαφος για θετικές αλλαγές στη ζωή μας, ενεργοποιώντας όχι μόνο το σώμα, αλλά και το νου και την ψυχή.

Είμαστε γεννημένοι για να κινούμαστε και όταν κινούμαστε ακμάζουμε - σωματικά, ψυχικά, πνευματικά. Μέσα από το σώμα και χρησιμοποιώντας βασικές αρχές κίνησης όπως την αναπνοή και τη γειώση, μαθαίνουμε να παρατηρούμε τις σκέψεις μας, τις ιστορίες στο νου μας και τα μοτίβα συμπεριφοράς που συχνά μας κρατούν πίσω και να τα μετουσιώνουμε σε δημιουργική δύναμη αλλαγής. 

Μέσα από τη συνεχή ελεύθερη κίνηση του σώματος με τη συνοδεία καταλυτικής μουσικής και υποστηρικτικής καθοδήγησης, αποκτούμε μεγαλύτερη επίγνωση, βλέπουμε κομμμάτια του εαυτού μας που ήταν κρυμμένα και εκτονώνουμε ό,τι έχει παραμείνει στάσιμο μέσα μας: άγχος, ένταση, συναισθήματα, σκέψεις. Γυμνάζουμε το σώμα, απελευθερωνόμαστε από ό,τι μας βαραίνει, μοιραζόμαστε και βρίσκουμε δύναμη, ηρεμία και ισορροπία. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ
Tα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες άνω των 18 ετών (όχι μόνο σε αποφοίτους της Σχολής Μωραίτη) και είναι αυτοτελή. Δεν απαιτείται εγγραφή ή δέσμευση ούτε οποιαδήποτε προηγούμενη εμπειρία σε χορό, διαλογισμό, θεραπεία ή γυμναστική. 

LOVE LETTERS
- "Eίναι για εμένα μια ανάσα ελευθερίας. Ελεύθερη κίνηση, ελεύθερη έκφραση, σωματική και συναισθηματική. Κάθε Τρίτη περιμένω με αγωνία την ώρα που θα έρθω στο χορό και όταν φεύγω το σώμα μου είναι πιο χαλαρό και η ψυχή μου πιο ήρεμη." Τίνα

- "Η αίσθηση ελευθερίας και χαράς με ακολουθεί για πολλές μέρες μετά το μάθημα και πια δεν φαντάζομαι τη ζωή μου χωρίς αυτό. Αισθάνομαι υπέροχα μέσα στο σώμα μου." Kατερίνα

- "Εδώ χορεύω τη χαρά μου, τη λύπη μου, το θυμό μου, την ευγνωμοσύνη μου, αφήνομαι στο σώμα μου και στην κίνηση. Είναι για μένα ένα υπέροχο δώρο, που το περιμένω με ανυπομονησία κάθε εβδομάδα. Μουσική που με συνεπαίρνει, σεβασμός και ευαισθησία από όλες και όλους, ελευθερία να είμαι μόνος, χαρά να επικοινωνώ και να συνδέομαι." Κωνσταντίνος

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
www.openfloor.org
www.onebreath.eu
Myrto Legaki | 6932239027

ΜΥΡΤΩ ΛΕΓΑΚΗ
Σπούδασε XρηματοOικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά και Master's in Business Administration (MBA) στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης στις ΗΠΑ και έπειτα δούλεψε για 15 χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων και marketing director στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Αθήνα σε υψηλόβαθμες θέσεις μεγάλων εταιριών. Πριν από αρκετά χρόνια ήρθε σε επαφή με το βουδιστικό διαλογισμό Vipassana, που αποτελεί τη βάση του mindfulness και εμβάθυνε την πρακτική της παρακολουθώντας silent meditation retreats στην Ευρώπη και την Ασία. Εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στη διδασκαλία του διαλογισμού mindfulness και MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το The Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Societyτης Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασσαχουσέττης όπου αναπτύχθηκε το πρώτο πρόγραμμα MBSR από τον Δρ. Jon Kabat-Zinn. Είναι Mindfulness Educator εκπαιδευμένη από τον αμερικάνικο οργανισμό Mindful Schools και διδάσκει mindfulness σε ενήλικες, εφήβους, παιδιά και εταιρίες. Eπίσης εκπαιδεύεται στις αρχές της Συστεμικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ, εκπαιδευτικό κέντρο της Ευρωπαϊκή Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA) και την πρακτική κινητικού διαλογισμού Open Floor International.

Έχει συμμετάσχει στο 16ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σωματικής Ψυχοθεραπείας (Οκτ 2016) με το κινητικό workshop Journey to the Heartκαι θα λάβει μέρος στο 10ο Πανελλήνιο Παιδοψυχιατρικό Συνέδριο (Σεπ 2017) με παρουσίαση προγράμματος εκπαίδευσης mindfulness για παιδιά σε συνεργασία με τον Δρ. Πέτρο Πολυχρόνη, Παιδοψυχίατρο και Δ/ντή του ΑΚΜΑ. Έχει διδάξει workshops και προγράμματα mindfulness και κινητικού διαλογισμού σε εταιρίες (DHL, Quest Holdings, Τράπεζα Πειραιώς, World Profile Group), εκπαιδευτικούς και καλλιτεχνικούς οργανισμούς και ΜΚΟ (Σχολή Μωραϊτη, HIGGS, Οργάνωση Γη).

Later Event: October 27
Open Floor @Athens Climathon